Kleding Pimpen, iets voor jou?

Beste Bezoeker,

In maart 2015 schreef ik een inspiratiemail over mijn uitdaging ‘een jaar geen kleding kopen’. Ik begon hieraan om gewoon eens te ervaren hoe het is om het te doen met wat je hebt. Dus kocht ik een jaar lang geen broek, schoen, tas of sjaal.
 
Heel moeilijk heb ik het niet gevonden. De belangrijkste reden daarvoor is waarschijnlijk dat ik winkelen helemaal niet leuk vind. Wel werd het soms wat saai, want heel vernieuwend waren mijn outfits natuurlijk niet. Kleding lenen mocht wel. Zo  leende ik voor een feest een leuk rokje van een vriendin. Kleding krijgen mocht ook. Heel blij werd ik van een spijkerblouse, T-shirt en sjaal die ik voor mijn verjaardag kreeg.
 
Verder kreeg ik van mensen om me heen kledingstukken ‘waar ik misschien nog iets mee kon’. Ik vermaakte een wijde linnen rok tot een sexy kokerrok, pimpte een saai vestje met mooie knopen en maakte een broek ‘hip’ door hem tot skinny te versmallen. Dit dankzij tips van een lieve en ‘überstylishe’ vriendin van me.
 
In diezelfde mail van maart 2015 schreef ik dat we mínder willen bezitten en méér willen beleven. Ook daar bood mijn missie een uitkomst. Ik beleefde weer uren lol achter mijn naaimachine. Ik trainde mijn brein weer in de logica van maatvoering, zat ‘zen’ naadjes los te tornen en genoot van mijn geslaagde recht gestikte zoom. 
 
Goed plan
Mijn belevingen brachten me op een nieuw idee. Hoe gaaf zou het zijn om een platform te ontwikkelen waarop naaisters en stylisten zichzelf kunnen promoten en waarop bezoekers hun gepimpte kledingstukken kunnen tonen? Volgens mij is er namelijk zó veel mogelijk: een andere kraag op een saai jasje, een wijde blouse tailleren of een rokje en een blouse vermaken tot jurk.
 
Ongebruikte kleding krijgt op deze manier weer meerwaarde. En er zijn meer voordelen. Zo weet je dat aan het vermaakte kledingstuk geen kinderhandjes hebben gewerkt en is telen van nieuw katoen niet nodig, wat heel veel water scheelt. Ook kunnen naaisters in Nederland geld verdienen met hun ambacht en kun jij voor een relatief lage prijs een origineel en nieuw kledingstuk hebben.    
 
Bij een goed plan hoort marktverkenning. Daarom heb ik twee kleine enquêtes klaarstaan. Eén voor de fashion designers en naaisters onder ons en één voor liefhebbers van leuke kleding. Je zou mij een groot plezier doen als je voor 8 april één van deze enquêtes wilt invullen. Stuur deze mail vooral ook door naar anderen van wie jij denkt dat zij het een interessant plan vinden.
 
En ondertussen ben ik ook nog gewoon organizer he. Loop je vast bij het maken van keuzes of bij het maken van een planning, bel of mail me om een afspraak te maken. Nog even wat reclame, want mijn nieuwste organizemodules spreken mensen aan. Misschien ook iets voor jou?

Met vriendelijke groet, 
Ingeborg Koot

www.IKorganiseer.nl
info@ikorganiseer.nl

Heb je vragen/opmerkingen over deze mail? Of suggesties voor een volgende inspiratiemail? Stuur dan een mail naar info@ikorganiseer.nl