Foto’s ordenen

We maken steeds meer foto’s (gemiddeld 10 per dag). Het is immers zo eenvoudig met smartphone en digitale camera. Maar het is lastig ordening in die foto’s aan te brengen. Dat is jammer, want foto’s vertellen zo mooi je persoonlijke geschiedenis en zijn een waardevolle herinnering.

Voortaan je foto’s snel terugvinden én duurzamer leven

Wat is het eigenlijk jammer dat die foto’s vaak zo moeilijk terug te vinden zijn. De digitale foto’s staan op je laptop, zitten in je smartphone, staan nog op een oude desktop, op je camera, op USB-sticks, in je mail, in de cloud …. Dat laatste kost ook nog eens heel veel energie. Met foto’s opgeslagen op een eigen Externe Harde Schijf draag je bij aan een duurzamer leven met minder energie verbruik (Reduce).
En dan heb je ook nog analoge foto’s. Zijn die overzichtelijk geordend in fotoboeken? Of zitten die bij elkaar gestopt in wat dozen en zakjes?

Genieten van je foto’s die goed geordend zijn

Als foto organizer kan ik op drie manieren begeleiden:
Do It Yourself: via telefonisch contact of een bezoek bij je thuis geef ik je tips en maak ik samen met je een plan van aanpak. Daarna ga je zelf aan het werk met het verzamelen, ordenen en selecteren van je foto’s.
Do It With You: ik kom naar je huis en samen gaan we aan het werk – ordenen en selecteren van foto’s. Samen gaat het sneller en je komt goed in de flow. Na deze sessie beslis je hoe je verder gaat; alleen of nog een keer gezamenlijk aan het werk.
Do It For You: het klinkt wellicht wat vreemd, maar écht, foto’s ordenen kan je uitbesteden. Dan neem ik je foto’s (analoog of digitaal) mee en orden ze op mijn kantoor voor je. Natuurlijk aan de hand van criteria die we samen opgesteld hebben.

Dit alles met als gewenst eindresultaat: zorgeloos genieten van de herinneringen.

Een kratje vol analoge foto’s kan ik in twee uur (grofweg) voor je ordenen.
In zo’n zelfde blok van twee uur rubriceer ik duizenden digitale foto’s voor je. Voor de goede orde: ik ben een Android/Microsoft gebruiker.

qoute-links

‘Duizenden en duizenden digitale foto’s had ik op allerlei plekken. En ook nog dubbel uit angst foto’s kwijt te raken. Gek werd ik ervan. Nadat Ingeborg me had geïnterviewd over mijn wensen over mijn foto’s, hebben we vervolgens een stappenplan gemaakt. Eerst heb ik alles op een externe harde schijf gezet. Daarna heeft Ingeborg (bij haar op kantoor) alles gerubriceerd. Ik voel me nu de koningin te rijk met een terugvindbaar digitaal fotoarchief.’

Aangesloten bij en werkt samen met