Afvalscheiden, máár ….

Tuurlijk ben ik een voorstander van afvalscheiden. Oud papier en glas doe ik in de trapkast in twee aparte tassen. Voor plastic heb ik een tasje onder de gootsteen en een grote zak in de garage. Zo eens in de twee weken neem ik alles mee naar de milieustraat, in een afvoerronde die ik tóch al maak met spullen van mijn cliënten.

Maar, er zit wel degelijk iets lastigs in afvalscheiden. Naar mijn mening kan je er ook in doorslaan. En dat vertraagt het proces van opruimen en bijhouden van je spullen in huis. Want, moet je echt nietjes van het oud papier scheuren voordat het in de oudpapierdoos kan? Moet je echt voor een leeg broodzakje naar beneden lopen omdat je daar oud plastic verzamelt? Zo precies hoeft dat volgens mij niet hoor.

Natuurlijk draag je je steentje bij aan het milieu en doe je grote stapels kranten bij het oud papier. En al het plastic, dat ter bescherming van een kwetsbaar artikel in een doos zit, stop je bij het oude plastic. Maar als je een stapeltje met rommeltjes in je slaapkamer opruimt, heb je mijn zegen als je de pepermuntpapiertjes en lege pillenstrips gewoon in het prullenbakje in het badkamer laat zakken. Hup, lekker snel!

Tegen de tijd dat je je enorm verveelt en geen idee hebt wat je met je tijd moet doen, kan je die rommeltjes altijd nog gescheiden gaan weggooien. 😉
———————————

Wil je nog meer opruiminspiratie? In september start ik, via Facebook, de opmaak- en opschoonmaanden. Met elke maand wat tips om dingen óp te maken en óp te schonen. Kleine stapjes, groot plezier! Als je me volgt op Facebook zie je de tips vanzelf voorbijkomen.

 

 

Meld je aan voor de inspiratie mails