Ben jij ook een zegeltjes plakker?

Albert Heijn is weer begonnen met een zegeltjesspaaractie voor glazen. Ik vermoed dat ál mijn cliënten wel ‘plakken’ voor dit soort spaaracties. Als organizer vind ik het altijd een enorm boeiend fenomeen. Volgens mij gebeuren er een paar dingen bij dit soort spaaracties.

Flink wat mensen leveren hun volle kaarten écht op tijd in en met een bijbetaling komen dan nieuwe glazen (*) in huis. Die glazen worden vervolgens toegevoegd aan de vaak al volle kast met glazen. Wijnglazen, gin-tonicglazen, champagneglazen, longdrinkglazen … Had je die nu écht nodig? Als de spaaractie er niet was geweest, was je dan naar de winkel gegaan om glazen te kopen?

Er zijn ook aardig wat mensen die de zegeltjes mee naar huis nemen, braaf plakken, maar de volle kaarten niet inleveren. Ben je die kaarten dan gewoon vergeten? Of voelde je in je onderbuik dat je die glazen eigenlijk niet nodig hebt? Dat is natuurlijk boeiend, want dan kan je je afvragen waarom je de moeite hebt genomen de zegels mee te nemen en op te plakken.

Weer andere mensen bedanken in de winkel vriendelijk voor de zegels. Die visualiseren bij de kassa de inhoud van hun kast en weten: geen nieuwe glazen nodig. Of zij denken: ‘gut, glazen, daar kan ik wel wat van gebruiken, maar niet nu of niet dit soort glazen’.

Mocht jij in de laatste stijl herkennen: chapeau! Herken je jezelf in de tweede groep, dan ben je al goed op weg.  Je kunt je tijd besparen door de zegels niet eens meer mee te nemen en op te plakken.

Behoor je tot de categorie ‘sparen, kopen en achter je oor krabben’ en heb je inmiddels te vaak meegedaan aan spaaracties, waardoor je niet meer overziet wat allemaal in je keuken staat? Bel of mail me dan gerust voor een kennismaking. Dan bekijken we of ik je kan helpen:-)

Tip:
Ben je nu écht gek op zegeltjes plakken, volg dan de tip van de heer Koelewijn, hoogleraar corporate finance, en doe mee aan de koopzegels van bijvoorbeeld Albert Heijn. Het rendement van 6 procent dat je hierbij hebt, is zo ongeveer het hoogste rendement, met aanvaardbaar risico, dat je kan krijgen.

(*) Afhankelijk van de spaaractie kan je hier ook lezen: messen, pannen, ovenschalen, opbergbakjes, enzovoort.

Meld je aan voor de inspiratie mails