Opruimen door óp te maken

Ontspullen. In de Van Dale is het woord (nog) niet opgenomen. Maar in blogs en in ‘opruimuitdagingen’ lees ik het steeds vaker. Zelf geef ik regelmatig opruimtips of deel ik ervaringen op Twitter via #ontspullen. Voor mij staat ontspullen voor afstand doen van spullen die overbodig en teveel zijn. Daarvoor in de plaats komt fysieke (zichtbare) ruimte en daarmee rust en overzicht in je hoofd.

De kern van mijn werk is mensen begeleiden bij het maken van keuzes. Heel vaak komt dat neer op ontspullen. Mijn directe cliënten begeleid ik hierbij één-op-één. Met de website Inzameldoelen probeer ik heel Nederland te ondersteunen bij het ontspullen. Onder het motto ‘wees gul met je oude spul’ laten we op Inzameldoelen zien welke goede doelen jouw overbodige spullen graag willen hebben.

Vandaag start ik met een nieuw project: de Opmaakmaanden, ontspullen door op te maken. De komende maanden kies ik steeds één thema waarvan je de spullen die eronder vallen die maand actief gaat opmaken. De Opmaakmaanden zijn eigenlijk het tegenovergestelde van de Albert Heijn-hamsterweken:-)  Niet inkopen, maar ópmaken. Want juist dat opmaken levert jou de gewenste ruimte op. Doe je mee aan deze (gratis) opruimuitdaging? Ik  weet zeker dat het je inzicht geeft in hoe jij je spullen inkoopt en dat je dat vervolgens bewuster gaat doen.

Het opmaakthema voor september: persoonlijke verzorgingsproducten. Duik eens in je badkamerkastje en verwen jezelf deze maand met al die spulletjes die je er in de loop der tijd verzameld hebt. Sop ruimschoots met alle douchegels. Smeer je elke dag in met een dikke laag bodylotion. Badparels, gezichts- en haarmaskers, scrubs ….. laat je deze maand helemaal gaan. Maak het óp. En heb je aan het eind van de maand nog steeds te veel spullen, maak er dan anderen blij mee. Geef het aan een bekende of schenk het aan een goed doel.

Doe je mee op Facebook? 

Ik wens je veel succes en plezier met deze opmaakuitdaging.

Meld je aan voor de inspiratie mails