Panty’s: aan een paar écht mooie heb je genoeg

Vandaag heb ik me suf gezocht naar een artikel waarin ons, Nederlandse dames, verweten wordt dat we zo vaak lelijke panty’s dragen. Dit in tegenstelling tot de ware ‘classy ladies’ in bijvoorbeeld Spanje of Italië. Helaas kan ik het artikel nergens meer vinden. De moraal weet ik nog: calvinistisch als we zijn, dragen we te lang een panty die niet mooi meer is. Zolang er geen ladder inzit, is-ie niet kapot en dus draagbaar. Dat is – blijkbaar – de logica van de Nederlandse vrouw.

Zo dragen we geregeld panty’s waar lelijke haaltjes of lijnen in zitten. Of we hebben panty’s aan in een kleur of dikte (denier) die eigenlijk niet flatteert. Of het is een rotmodel, zodat we de hele dag aan het hijsen zijn.

Enfin, dit alles schoot me te binnen toen ik afgelopen week bij twee verschillende cliënten een flinke mand met panty’s, maillots en leggings tegenkwam. Beide dames mopperden op ‘al die panty’s’. Maanden geleden namen ze zich al voor dat ze allemaal een keer gepast moesten worden.

Maar ook zonder te passen kwamen we een heel eind. Bij veel exemplaren zagen we zo ook wel dat ze niet fraai waren. Opvallend vaak vonden we ook de kleur niet mooi (meer). We trokken de conclusie dat we niet zozeer véél panty’s nodig hebben, maar wél een paar écht mooie.

Nu de lente is begonnen en rokjesdag niet lang meer op zich laat wachten, is het misschien een goed moment om je mand of lade met panty’s eens uit te zoeken. Als je ze de hele winter niet hebt aangehad, is dat waarschijnlijk wel een teken.😊 Ik zou zeggen: flink uitmesten! En als je er te weinig overhoudt, verwen jezelf dan met een mooi nieuw exemplaar. Misschien heb je wat aan een pantytest van 2018 die ik wél vond.

Hopelijk heb ik je wat kunnen inspireren voor het opruimen en ordenen van je spullen. Mocht je meer tips of praktisch advies van me willen hebben, bel of mail me gerust.

Meld je aan voor de inspiratie mails