Alles wat je bezit, moet je onderhouden

Wat een bizarre tijden…

Nog maar een paar weken geleden maakte ik een stadswandeling door Amsterdam. Ik dronk nog gewoon een cappuccino in een café en lunchte nog gewoon in een brasserie. Tijdens het wandelen viel mijn oog op deze bootjes en ik wist gelijk wat mij er zo in raakte. Want: alles wat je bezit, moet je onderhouden en dat was overduidelijk bij de eigenaar van deze bootjes níet gelukt.

Afgelopen week stond in het Algemeen Dagblad een artikel met foto van afvalscheidingsstation Soesterberg, waar deze week een file stond doordat veel mensen vanwege het coronavirus thuiszitten en aan het opruimen slaan. Natuurlijk ben ik een enorme voorstander van opruimen! Maar was de file niet korter geweest als we beter voor onze spullen hadden gezorgd?

En toen werd ik gebeld door NU.nl met de vraag: ‘Welke klussen die we heel lang hebben uitgesteld, kunnen we nú doen?’ Jullie snappen dat ik daar niet zo lang over na hoefde te denken. Mijn reactie:
1. Kijk eens naar je kleding en schoenen of daar wat te repareren tussen zit. Breng mooie schoenen op tijd naar de schoenmaker voor nieuwe hakken. Naai een kapotte naad in je broek snel dicht (of laat het in een naaiatelier of RepairCafé doen) en voorkom dat het erger kapotgaat en je het moet weggooien.
2. Samen met collega’s van Foto Organizers Nederland gaf ik deze week een halfuur gratis tips voor het ordenen van foto’s. Want daarvan horen we vaak: ‘Als ik ooooit eens tijd heb, ga ik ermee aan de slag’. Dozen vol foto’s nodigen nu eenmaal niet zo uit om naar te kijken. Ook voor foto’s geldt: wat je bezit, moet je onderhouden. Dus sorteer ze, gooi overbodige kiekjes weg, plak de rest in en geniet van je foto’s.

Loop je wat vast in het maken van keuzes over je spullen? Ik denk en doe graag met je mee. Bel je me voor een afspraak?

————————–

Als zelfstandig ondernemer merk ook ik het effect van het coronavirus. Flink veel afspraken met cliënten zijn al komen te vervallen. Bijvoorbeeld omdat zij met jonge kinderen thuiszitten en daardoor niet de juiste focus hebben om met mij keuzes te maken over spullen en tijd. Of omdat zij kwetsbaar zijn door (al bestaande) gezondheidsklachten, bijvoorbeeld COPD.

Bij mij in huis kan ik echter prima foto’s voor jullie uitzoeken (analoog afgedrukte of digitale, via Microsoft/Android). Echt, je zult versteld staan van hoever ik – als buitenstaander – kom in dat ordenen. Tevreden cliënten willen je daar (anoniem) best wat over vertellen. Een mooie win-win: jij een megaboost in je ‘ooit-ga-ik-mijn-foto’s- op-orde-brengen-project’ en ik wat declarabele uren. Bel me als je er meer over wilt weten.

Meld je aan voor de inspiratie mails