Woonruimte ordenen

Ken je dat? Je schone was past niet meer in de kledingkast, omdat die vol zit met kleding die je niet meer draagt. Of de speelgoedkast puilt uit van oud speelgoed dat niet meer gebruikt wordt. Of je wéét wel dat spullen voor je radiator neerzetten meer energie kost omdat de CV ketel harder moet werken om die ruimte tóch te verwarmen. Maar naast alle andere huishoudelijke taken die je te doen hebt, heb je geen tijd gehad om eens goed op te ruimen. Soms heb je gewoon geen energie om die extra klussen te doen door andere life events die je aandacht vragen. Of wil je wel, maar weet je niet wat de beste methode is.

Samen opruimen volgens een methode die bij jou past

Ik help je graag om dit efficiënt aan te pakken. We gaan samen ruimte maken in de diverse kasten. Maak je geen zorgen: jij beslist of je dingen wilt behouden of niet. Ik geef suggesties die het voor jou makkelijker maken om te kiezen. Vervolgens zoeken we uit wat de beste plek is om jouw waardevolle spullen op te bergen. Ik denk mee over praktische opbergmiddelen die passen bij de ruimte en je budget. Een schoenendoos of diepvriesbakje kan daarvoor al heel handig zijn (Reuse).

Geniet van een gezellig huis en opgeruimd hoofd én leef duurzamer

Het is echt genieten om daarna weer te leven in een gezellige ruimte zonder allerlei kliekjes van spullen. Bijkomend voordeel, je weet voortaan beter waar je je spullen kunt opbergen én weer terug kunt vinden. Niet onbelangrijk: Omdat je goed zicht hebt op wát je al hebt, voorkom je de aankoop van wéér een zwart T shirt waar je er al genoeg van hebt (Reduce) en dat is goed voor het milieu. Ook ga je inzien hoe je spullen op een andere manier kan hergebruiken (Reuse).

qoute-links

‘Ingeborg heeft een positieve en vertrouwelijke benadering en motiverende aanpak. Ze oordeelt niet en stimuleert je op een positieve manier. Door de juiste vragen te stellen weet ze je te laten nadenken over spullen in je huis. Ze hanteert een systematische aanpak die je helpt om weer orde op zaken te stellen. Daarbij komt ze ook met allerlei praktische oplossingen.’