Het leven is meer dan verjaardagen, terrasjes en vakanties

Onze wasmachine staat in de bijkeuken. Daar kieper ik een paar keer in de week de wasmand leeg en sorteer er de was. Vieze sport- en werkkleding doen we weleens uit in de bijkeuken en laten het daar op de grond achter. Voor ons is dit een bekend ‘sfeerplaatje’ van de bijkeuken.

Hoeveel tijd ben ik eigenlijk kwijt aan al die wasjes? Vijf gezinsleden die, naast gewone school- en kantoorkleding, ook vieze werkkleding en stinkende sportkleding produceren. En die daarbij ook nog eens keukendoeken, badhanddoeken en beddengoed vies maken. Was verzamelen, sorteren, draaien, ophangen, opvouwen en in de kast opbergen… daar ben ik toch wel een paar uurtjes in de week mee bezig.

Per week zit ik écht geen uren op een terras. En per week haal ik ook geen úren met het bezoeken van verjaardagen. Maar gek genoeg zitten mijn fotoboeken vól met foto’s van gezellige topmomenten. Het huis-tuin-en-keukengebeuren zie je eigenlijk amper terug.

Voor mijn gezin ben ik nu weer eens een fotoboek aan het maken. Bij deze foto moest ik heel hard lachen en bedacht me toen pas: ik moet vaker dit soort foto’s maken en ze in de fotoboeken verwerken. Vaak vinden we dit soort beelden stom. Ze zijn niet mooi. Ze zijn niet goed gemaakt. Ze staan niet voor een gezellig moment. Er staan geen geliefden op.

Toch zijn enkele van dit soort plaatjes best fotoboekwaardig. Omdat ze zo herkenbaar zijn voor hoe het dagelijkse leven is. Omdat het leven niet alleen maar bestaat uit vakanties, festivals, etentjes en verjaardagsfeestjes.

Wil jij ook eindelijk eens iets met al je foto’s? Als foto-organizer denk én doe ik graag met je mee. Bel of mail me gerust om er eens meer over te horen.

 

 

Meld je aan voor de inspiratie mails