50PlusBeurs: grote hoeveelheden foto’s ordenen

Wat een geweldige ervaring was het afgelopen week om met mijn collega’s de Foto Organizers Nederland (FON) te presenteren op de 50PlusBeurs. We hebben veel levensverhalen gehoord en tips kunnen geven om de eerste orden-je-foto’s-stappen te zetten. Het was gelijk een prachtig moment om de markt te onderzoeken.

Want behoorlijk wat mensen ‘zitten’ met heel veel ongeordende foto’s, zo bleek ook op de 50PlusBeurs. Van wel 20.000 analoge foto’s in dozen tot megabestanden in de computer, die ‘een keer uitgezocht moeten worden’. En van oude familiefotoboeken die zich nog in Canada bevinden (‘hoe doe ik dat nou?’) tot ‘in wat voor doosjes kan je dierbare foto’s het beste bewaren?’ De meest gehoorde struikelblokken waarmee de beursbezoekers kwamen, zijn: ‘ik weet niet hoe ik moet beginnen’ en ‘ik heb of maak er maar steeds geen tijd voor’.

Onze insteek was vooral: doe iets met je foto’s. Laat ze niet in dozen of volgepropte computerfolders zitten. Beleef er vooral plezier aan. Maak tijd voor de tijd die je hebt vastgelegd. Mijn collega’s van FON, maar natuurlijk ikzelf ook, kunnen je daarbij helpen: met tips, een plan van aanpak, door ze samen uit te zoeken of door de foto’s mee te geven, zodat we ze voor je kunnen ordenen. Uit een aantal ervaringen blijkt dat ik grofweg tot zo’n 80 procent van de foto’s voor je kan voorsorteren.

We hebben heel veel inschrijvingen gekregen voor onze ‘Onderhoud je Foto’s Maand’. In oktober ontvangen de inschrijvers elke dag (gratis) een tip of opdracht om hun foto’s op orde te krijgen. Ook iets voor jou? Schrijf je in via onze website.

Wil je meteen afspreken om samen met mij een plan te maken? Bel of mail me gerust.

Meld je aan voor de inspiratie mails