Smartphone opschonen van overload aan foto’s!

Enorme hoeveelheid
Het schijnt dat we gemiddeld 10 foto’s per dag maken met onze smartphone. Reken daarbij de foto’s die je meegestuurd krijgt bij Whatsapp-berichten en tel uit de énorme hoeveelheid foto’s op je smartphone.
Het af en toe opschonen van al die foto’s lijkt mij een ideaal klusje voor wat relaxte vakantie uurtjes. Begin, chronologisch gezien, achteraan. Dit omdat wij als foto-organizers weten: het is makkelijker kritisch naar je foto’s te kijken als ze al wat langer geleden genomen zijn. Echt, het is too much!

Beelden in plaats van woorden
Ga eens na, we maken vaak foto’s in plaats van er woorden aan te geven. Zo zit ik deze tekst nu te typen op een prachtig schaduwrijk terras. Heb er een foto van gemaakt en naar het thuisfront geappt met daarbij ‘mijn werkplek’. Over een jaar (of eerder al) is deze foto voor mij niet meer interessant.
Daarbij komt met het verstrijken van de tijd, dat maar een paar foto’s écht bewaarwaardig zijn. Was het drie jaar geleden nog leuk om 15 foto’s van een boswandeling te maken, nu kan ik me zo voorstellen dat drie daarvan een prima herinnering geven aan die leuke dag. Hoppa: 12 foto’s die dus weg kunnen.

Verwijderen
Voor Android-gebruikers: via Galerij -> bewerken, kun je foto’s aanvinken die je vervolgens via ‘wissen/prullenbak kunt weggooien.
Toets-combinaties voor Foto’s op de Mac: Een foto of onderdeel uit de bibliotheek verwijderen is Command + Delete, een foto uit een album verwijderen en niet uit de bibliotheek is alleen ‘delete’. Selecteren gaat met Command + A, dan de-selecteren door de Shift-toets ingedrukt te houden en te klikken op welke foto’s je wilt bewaren.

Oldschool
Zelf ben ik, oldschool, van het regelmatig overzetten van foto’s van mijn mobiel, via laptop naar een externe harde schijf. Zo voel ik me niet kwetsbaar rondom systemen en technieken waar ik niet altijd volledig grip op én het verstand voor heb. Op mijn smartphone bewaar ik dan alleen de leukste foto’s. Dat is dan een makkie omdat ik weet dat de rest veilig is opgeslagen.
Je kunt je wilskracht spier ook tijdens de vakantie trainen door regelmatig je recente vakantie foto’s, die (wees eerlijk en kritisch) niets meer toevoegen aan wat je al hebt, gelijk te verwijderen.

Vraag het aan een Foto-Organizer
En wil je ná de zomer meer doen met al die foto’s die nog ergens zijn …. Neem gerust contact op met een Foto Organizer die met jou een plan kan opstellen: zo krijg je grip op wat je wilt én inzicht in welke stappen jij daarin kunt zetten.

Meld je aan voor de inspiratie mails