Eenvoudig leven, ook na je vakantie

Eenvoudig leven, ook na je vakantie!

‘Ik doe het liefst boodschappen in een campingwinkel’ vertelde een cliënt mij ooit. In de gewone supermarkt had zij te veel keuzemogelijkheden. Neem een simpel potje jam: rode of gele? Eén vruchtensoort of gemengde vruchten? Light of niet? Bekend merk of B-merk? In de campingwinkel hebben ze maar één soort jam. En het gekke is: die is altijd goed.

‘In een vakantiehuisje is het leven zo zalig minimalistisch’ sprak een andere cliënt. Geen volgepropte servieskast, gewoon vier grote borden, vier kleine borden en vier soepkommen. En ook daar red je prima mee. De kleine borden van het ontbijt spoel je voor de lunch even om en borrelnootjes passen prima in een soepkom.

Natuurlijk is het leven tijdens de vakantie op veel gebieden eenvoudiger. Tijdens een goede vakantie móet je niets, ervaar je rust en heb je tijd om lang achter elkaar een boek te lezen. Keuzes beperken zich tot nog een keer naar het zwembad gaan of toch maar bij de caravan blijven.

Waarschijnlijk kan jouw leven thuis ook eenvoudiger. Is stofzuigen een tijdrovende klus omdat je om al die spullen op de grond heen moet? Blijft schone was vaak in manden zitten omdat je (onbewust) opziet tegen het geprop in je volle kledingkast? Tsja, dan lijkt mij dat er werk aan de winkels is. 

Ik maak je leven graag eenvoudiger. De kracht van mijn organizebegeleiding is dat ik je in heldere stappen begeleid bij het maken van keuzes: wat bewaar je wél, wat is daarvoor een geschikte plek en wanneer ga je ermee aan de gang? In zeven jaar als organizer ordende ik veruit het meest werkkamers en administraties. Een eenvoudige administratie levert je tijdswinst op en bespaart je geld.

In september start ik met een nieuw programma: online organizing. Wil je af van losse stapels en volle ordners? Wil je zicht krijgen op je uitgaven? Maar vind je ‘gewone’ organizing te intensief? Dan is het programma ‘In 8 weken je administratie terugvindbaar in 8 mappen’ ideaal voor jou. Lees er meer over en schrijf je gelijk in via (link naar website). Nu beslissen het programma te volgen betekent straks een opgeruimd gevoel. Ik wens je een fijne zomer!

Meld je aan voor de inspiratie mails