Organizer aan de wilde bloemen

Soms ligt het ‘goed doen’ gewoon onder je neus. Want de zakjes bloemenzaad op de foto liggen echt albloemenzaad opruimen maanden op het hoekje van de werktafel in de schuur. En bij het zien van de narcissen in de berm afgelopen week moest ik opeens denken aan een campagne van Natuurmonumenten voor meer wilde bloemen. Want ‘waar wilde bloemen zijn, zijn insecten’.

Volgens mij is het iets van de laatste jaren dat organisaties bloemzaad als bedankje cadeau geven. Ook ik kreeg zo’n zakje in een lieve kaart opgestuurd. Het is vast ook onderdeel van een (in mijn ogen goede) ontwikkeling om cadeautjes te geven die je óp kan maken. Maar ja, dan moet je er dus wél iets mee doen.

Toen ik ging googelen om te zoeken naar een goed moment om dit bloemenzaad te zaaien, kwam ik twee interessante teksten tegen:

‘Het beste moment om een bloemenweide te zaaien was twintig jaar geleden. Het één na beste moment is vandaag.’ (Vrij naar een oud Chinees gezegde over bomen.)

En:

‘Weidebloemenmix kan gezaaid worden in de lente (maart-april), zodat je dat jaar nog bloemen krijgt.’
Aan de slag dus. Zelf ga ik mijn bloemenzaadjes in de brede grasstrook naast onze parkeerplaats strooien. Dat er maar veel bijtjes op af mogen komen.

Zo zie je: soms is opmaken en opruimen eenvoudig. Soms ook is het lastig. Heb je moeite om op gang te komen? Bel me gerust om eens kennis te maken.

Meld je aan voor de inspiratie mails