Bespaar kosten door op te ruimen

Bespaar kosten door op te ruimen

Bij een paar klanten ben ik afgelopen weken aan het opruimen in een externe opslag. Vaak wordt zo’n opslag gehuurd bij verhuizingen, met het doel om tijd en ruimte te winnen. Enigszins overbodige spullen krijgen een plek in de externe opslag, omdat er op dat moment geen tijd of energie is om er keuzes over te maken. Het plan is: we huren die box tijdelijk en later zoeken we de spullen wel uit.

De valkuil is dat die externe opslag in de loop van de tijd ‘verdrongen’ wordt. Die spullen staan daar wel prima en het leven gaat gewoon door. Maar de maandelijkse kosten van de opslag gaan ook door. En dan gaat het geregeld over enige honderden euro’s per maand.

Stom genoeg blijkt dat in die opslag spullen zijn geparkeerd waarover de beslissing nu makkelijk te nemen is. Veel papieren in dozen (administratie, tijdschriften, leesvoer) zijn inmiddels gedateerd en kunnen zo naar het oud papier. Boeken en creatief materiaal zijn niet gemist en kunnen naar de Kringloop of een goed doel. Linnengoed en kussens: allang iets hippers voor gekocht en dus ook voor een goed doel.

Een paar sentimenten blijven over. Die gaan mee naar huis. De opslag kan je opzeggen of je huurt een kleinere box. In tijden van inflatie is die kostenbesparing een fijn resultaat.

Heb jij geen externe opslag, maar een rommelkamer of zolder waar eigenlijk ook overbodige spullen staan? Doe dan als een klant van mij: zij maakt op zolder heel bewust ruimte zodat er een flink wasdroogrek kan staan. Haar wasdroger hoeft nu niet meer aan, wat enorm scheelt in het energiegebruik.

Nog één ander voorbeeld: dozen met spullen die voor een radiator staan. De radiator kan daardoor zijn warmte niet goed afgeven en de cv-ketel moet dan harder werken om de ruimte te verwarmen. Ook dat kost onnodige energie.

Opruimen dus maar! Bel of mail me gerust als je wat motivatie kan gebruiken, niet goed kan opstarten, een plan van aanpak zoekt of gewoon samen met mij wil ordenen en keuzes maken!

Meld je aan voor de inspiratie mails