Creëer je eigen essentiële schoonheidssalon

Essentiële beroepen, essentiële winkels… het is het jargon van deze dagen. De discussies gaan over: wat is nou wél en wat is nou níet essentieel?

Als ik naar de gemiddelde badkamerkast van mijn cliënten kijk, dan hadden tijdens deze lockdown de drogisterijen wel gesloten kunnen worden. Want wat hébben we met elkaar een voorraad aan drogisterijartikelen in huis!

Op nummer één in de voorraadkast: bodymilk en bodybutter. Een veel voorkomend cadeautje, want dat is ‘altijd lekker om te hebben’. Maar gebruik je het ook?

In toilettassen vind ik soms heeeeeel veel proefverpakkingen. Van die ‘kan-ik-tijdens-de-vakantie-wel-gebruiken’ voedende serums of reinigingslotions.

Ook een topper: nagellakjes in alle kleuren. De ene kleur wat klassieker, de andere wat modieuzer. De een nog goed te gebruiken, de ander al wat uitgedroogd.

Potjes en zakjes voor een gezichtsmasker kom ik ook geregeld tegen. Bij aanschaf leek het zo’n goed idee: éindelijk je huid eens goed verwennen met voedende ingrediënten. In de praktijk komt het er maar niet van.

De drogisterijen zijn als essentieel gelabeld en dus geopend. Schoonheidssalons zijn niet essentieel en daarom gesloten. Ik stel voor dat je in deze lockdown je eigen salon creëert: reinig, peel, scrub, hydrateer, smeer, lak, probeer uit… en gebruik daarbij je eigen voorraad. Wat mij betreft een mooie mix tussen jezelf verwennen en opruimen. Want wat niet lekker ruikt of smeert, gooi je natuurlijk gelijk weg.

Ik wens je ondanks alle beperkingen heel fijne feestdagen. En voor 2021: een gezond én opgeruimd jaar.

Meld je aan voor de inspiratie mails