De parrallel tussen personal organizer en personal trainer

De parallel tussen personal organizer en personal trainer

Al jaren ben ik een hardloper. Ik voel me daar gezond bij en mijn brein knapt er enorm van op. Vorig jaar kreeg ik een blessure. De fysiotherapeut adviseerde me te werken aan mijn core stability. Een mooi eufemisme om te zeggen dat mijn buik- en rugspieren niet sterk genoeg waren. Een fitnessmatje en gewichten had ik snel gekocht en ik zou écht driemaal per week thuis trainen. Maar toen… toen deed ik het thuis toch écht niet…

Omdat ik aan die spieren móest werken, ben ik naar de sportschool gegaan. Je mag me inmiddels sportverslaafd noemen, maar ik zou liegen als ik zeg dat ik altijd zin heb om te gáán. Ik heb dus ook een vriendin nodig om mee af te spreken. En een trainer die de oefeningen voordoet en me motiveert. Eén die me corrigeert als ik het niet goed doe en die me helpt m’n grenzen te verleggen door hard te roepen: kom op, nog maar 8, nog maar 7…!

Mijn cliënten herkennen altijd de parallel die ik trek tussen een personal trainer en een personal organizer. Ook zij probeerden om alléén hun opruimachterstand te lijf te gaan. Ze kochten al mandjes en ordners en zagen de tijdwinst van ‘nooit meer naar iets zoeken’ al helemaal voor zich. Ze zagen zichzelf al zitten in een gezellige en opgeruimde kamer. Ook zagen ze de financiële voordelen: ze zouden zicht krijgen op aankoopblunders en zelfs cadeaubonnen kunnen terugvinden. Maar toen… toen deden ze het alléén toch écht niet…

Afgelopen jaar schreef mijn cliënt Jacqueline, arts: ,,Er zijn dingen in het leven die als vanzelfsprekend worden aangenomen. Zo moet eenieder kinderen kunnen opvoeden zonder hiervoor opgeleid te zijn. Ook opruimen hoor je gewoon te kunnen, te weten hoe het moet. Toch is dit niet waar. Opruimen moet je leren. Ik leerde het van Ingeborg, een heel prettige ervaring. Na het organizetraject ervaar ik een veel gelukkiger leven.”

Ook qua goede voornemens zie ik een parallel tussen sport en organizing. In januari is het in de sportschool altijd volle bak. Ook ik tref in januari altijd meer mensen die zeggen: nu ben ik het zat, nu ga ik sámen met een organizer de boel thuis op orde brengen!

Wil je zeker zijn van mijn tijd in het nieuwe jaar? Bel me dan nog in december voor een intakegesprek bij jou thuis. Dan kan je de rest van 2012 genieten van je beslissing dat je in 2013 écht afkomt van de energievretende stapels papier en overvolle kastplanken.

Meld je aan voor de inspiratie mails