Kom uit je comfortzone

Kom uit je comfortzone

Afgelopen maanden ben ik even lekker uit mijn comfortzone gekomen. Ik heb namelijk meegedaan aan de Mud Masters Obstacle Run, een ruig hindernisparcours.

Toen een vriend dit voorjaar meedeed had ik daar een ambivalent gevoel bij. De nuchtere kijk aan de ene kant: ‘doe normaal, je gaat toch niet voor je lol door de modder rennen.‘ En de diep verborgen behoefte aan de andere kant: ‘cool, wat een uitdaging!’ ‘Tsja, misschien, ooit…’ hoorde ik mezelf zeggen. Ik vond het eng dat ik niet goed wist welke hindernissen in het parcours zouden zitten. Was ik daar fysiek wel sterk genoeg voor? En, heel eerlijk, het leek me ook erg als mijn mooie witte hardloopschoenen vies zouden worden. Maar die vriend zag een opening in mijn woorden en wierp zich op als mijn personal mentor.

De beslissing nemen was misschien wel het moeilijkst. Maar toen ik die drempel over was, kon ik gericht gaan trainen en had ik een flinke stok achter de deur. Motiverende whatsappjes hielpen me door de trainingen heen. En tijdens de loop werd ik van alle kanten aangemoedigd en geholpen bij het klimmen en evenwicht bewaren. Het was een superervaring! En ik was supertrots!

Zo gaat het vaak ook bij organizing. Van veel cliënten hoor ik hun tweestrijd: ‘dat moet ik toch zelf kunnen’ versus ‘ik wil het al zo lang en het lukt me maar niet’. En ze vinden het ‘best eng’ als er zomaar een mevrouw hun huis binnenwandelt die vast over alles een mening heeft. Maar ook hoor ik over de kick achteraf: eindelijk gedaan wat ze al zo lang van plan waren, trots dat het project klaar is, de energieboost die ze kregen en de ruimte in het hoofd én in de fysieke omgeving die het bracht.

Ben je klaar om uit je comfortzone te komen? Heb je een plek in huis waar je óók die ruimte wilt ervaren? Bel me dan voor een afspraak om kennis te maken. Of geef je op voor het online organizeprogramma ‘In 8 weken je administratie terugvindbaar in 8 mappen (linkje).

Meld je aan voor de inspiratie mails