Opgeruimde voorraad- en keukenkastjes

Eindelijk heb ik dan ook eens naar de Netflixserie ‘Get Organized with The Home Edit’ gekeken. Súper-Amerikaans met heel veel ‘hiiiiiiiii, so great you are here’. En, da’s even wennen: de klant is het huis uit (of elders in het huis aanwezig) en de organizer sorteert spullen, beslist en richt een kast opnieuw in. Dat inrichten gebeurt met allemaal nieuwe bakjes, mandjes, vakverdelers en draaiplateaus.

Inmiddels ben ik een beetje van de schok bekomen😊… en ben ik gaan nadenken. Kijk, dat schreeuwerige ‘hiiiiiii’, daar kan ik wel doorheen kijken. En dat de klant er niet fysiek bij is en de organizer beslist, dat ben ik inmiddels als foto-organizer ook gewend; met een goede intake zijn prima beslis- en sorteerafspraken te maken. Dan blijft over dat in de serie zo enorm veel wordt weggegooid en dat nieuwe spullen worden aangeschaft om te sorteren en op te bergen…

Als Duurzame Organizers wilden we een leuke – duurzame – variant verzinnen voor het vele weggooien van spullen en het in gebruik nemen van nieuwe opbergers. Collega-organizer Lenie Künne tipte ons de praktische Lidl-groentedozen. Hoe duurzaam is het om dat soort dozen te gebruiken bij het organizen en herinrichten? Zo hoeven ze bij supermarkt niet platgetrapt en bij het oud papier gedaan te worden. Win-win. Maar ook bakjes die al in huis zijn, oude schoenendozen (ook op te halen bij de schoenenwinkel) en mooie mandjes van de kringloop (schoongemaakt) zijn prima herbruikbare opbergers.

Dan nog het weggooien. Duurzame Organizers hebben veel kennis van goede doelen die overbodige spullen graag ontvangen. Zo kunnen overtollige pennen en schrijfblokken uit de werkkamer naar het Project Schoenendozen dat minderbedeelde kinderen helpt. Nog ingepakt menstruatiemateriaal uit badkamers doneren we graag aan Stichting Menstruatie-armoede en een gebutst blik bruine bonen – of andere lang houdbare voedselwaar – kan nog prima naar een lokale voedselbank.

En zo komen we op een concreet voorstel voor een specifieke plek in huis: de keuken. Deze maand, of daarna ;-), komen we graag jouw voorraad en keukenkastjes met eten en schoonmaakspullen voor je sorteren en herinrichten. Na de vaak overdadige decembermaand is rust en overzicht misschien nét wat je nodig hebt. In grofweg een dag(deel) zorgen wij ervoor dat je in een oogopslag ziet wat je in je kastjes hebt. En in plaats van ‘hiiiiiii’ zeggen we gewoon ‘hallo’ tegen je. Hoe fijn is het om ontzorgd te worden én duurzaam bezig te zijn? Wij helpen je graag!

Bel of mail je me voor meer informatie?

 

 

 

Meld je aan voor de inspiratie mails