Opruimbingo

Sinds een paar maanden lees ik de enthousiaste geld(be)spaar tips van Renée Lamboo van PorteRenee

Kort geleden lanceerde zij haar bingokaarten, als een speelse manier om geregeld een klein bedrag te sparen. En toen dacht ik… spullen opruimen kan ook wel wat speelser.

Hierbij dus een Opruimbingo voor het opruimen van spullen. Ik heb ‘dingetjes’ genoteerd die ik vaak bij mijn cliënten tegenkom als ‘te veel’. Heb jij ook te veel dingetjes… ? Speel mee. Het idee is simpel: print de bingokaart uit, hang die ergens strategisch op en streep elke keer een blokje door als je dat thema hebt opgemaakt of weggedaan.

Ga je voor het rustige traject: neem je dan voor dat je binnen één maand de bingokaart hebt ‘afgewerkt’. Ga je voor het snelle traject: dan kan je de bingo in één weekend spelen.

De echte spelers onder ons willen natuurlijk een beloning voor een afgewerkte kaart.😊 Je kán natuurlijk een mooie nieuwe vaas kopen. Maar je kan ook een zondagmiddag vrij plannen om eens lekker een boek te lezen. Of je beloont jezelf met iets wat ‘op’ gaat: een taartje of bos bloemen.

Graag hoor ik of de bingokaart je helpt. Want: ik timmer natuurlijk zo een andere kaart in elkaar. Suggesties mag je ook aanleveren hoor.

Veel speelplezier!

 

 

Nog wat te lezen, Iko in Plus Magazine september 2019

 

Meld je aan voor de inspiratie mails