Wie wil van zijn (dure) externe opslag af?

De oude ooit-ga-ik-hem-nog-opknappen-motor van mijn man staat bij zijn vader in de garage. Nodig hebben we de motor niet, maar omdat het een klassieker is, geloven we stiekem dat-ie meer waard wordt. De opslagruimte is gelukkig gratis, dus er staat geen druk op om hem weg te doen.

Er zijn meer mensen die spullen in een externe opslag bewaren. Dat is natuurlijk prima als je die spullen geregeld gebruikt. Denk aan je wintersportuitrusting. Of aan de tassen met gekregen kinderkleding ‘op de groei’. Wel fijn als je die dan op tijd uit de berging haalt, trouwens. ?

Het wordt anders als je alleen al van het dénken aan die spullen, buikpijn krijgt. Als het bijvoorbeeld nog onuitgepakte dozen zijn van na je scheiding. Of spullen uit het huis van je overleden ouders. Maar ja… het staat daar wel geld te kosten.

Stel dat je van je externe opslagruimte af wilt. Dan kan je de volgende stappen nemen.

Inventariseer wat er precies in die externe opslag staat. Schrijf het op of maak er foto’s van.
Welke spullen daarvan moet/wil je echt houden? Zoek alles uit. Wat je wilt houden, zet je apart in een hoek.
Wat weg kan, breng je naar de Kringloop of het grofvuil, je laat het ophalen via een lokale Facebookgroep of verkoopt het via Marktplaats. Stel jezelf daarvoor een deadline.
Bedenk waar je de spullen die je wilt bewaren, het liefst opbergt. In huis? In een kleinere (goedkopere) opslag?
Stel, je wilt ze naar je eigen huis brengen, maar daar is geen ruimte. Begin dan weer bij punt 1, maar vervang ‘externe opslag’ voor ‘interne opslag’. ?
Of 6. Accepteer dat je in huis te weinig opbergruimte hebt en dat je de externe opslag echt nodig hebt. Ook niet erg. Dan weet je dat je je best hebt gedaan.
Wil je deze zomer van je externe opslag af? Dan heb ik een interessant aanbod voor je. Samen bezoeken we je externe opslag en maken we een inventarisatie van de inhoud. Ook bij het daadwerkelijk sorteren van de spullen kan ik je ondersteunen. Daarna beoordelen we in je woning of de te bewaren spullen daar ergens passen.

Als je hiervoor een afspraak met mij maakt in deze zomermaanden (vanaf nu t/m september 2017) dan krijg je op de eerste drie uur ondersteuning, één uur gratis. In juli ben ik wel een paar weken op vakantie. Dus bel of mail snel om de afspraak in te plannen.

Meld je aan voor de inspiratie mails