Winkelen in je eigen voorraadkast

Cliënten bij wie ik lang geleden al eens kwam, refereren nog regelmatig aan mijn ‘opmaakmaanden’. Belangstellenden kregen toen elke maand van mij een mail met daarin een thema van spullen die ze zouden kunnen opmaken. Denk aan spullen voor lichaamsverzorging (flesjes bodylotion, potjes crème, doucheschuim) of aan de categorie schoonmaakmiddelen.

De foto bij dit stukje is van een cliënt bij wie ik vorige week was. Haar voorraadkast was niet naar haar zin ingericht. Bij het doornemen van de spullen in die kast concludeerden we dat ze te veel voorraad had. Ook toen kwam het woord ‘opmaken’ weer langs.

We hebben toch allemaal weleens dat je niet meer weet dat er nog twee pakken spaghetti in de kast liggen en dat je nog een extra pak koopt? Of dat we de aanbieding ‘2e gratis’ van gepelde tomaten niet kunnen weerstaan. En misschien heb je het afgelopen coronajaar wel meer levensmiddelen ingekocht dan je anders zou doen. Op die manier is je voorraad ongemerkt toegenomen.

Stel nou dat je tweemaal per jaar net even iets kritischer naar je voorraadkast kijkt. Je zet conserven bij conserven: potten bonen, blikken ananas etc. En je pakt aan waarvan je er te veel hebt (drie blikken kidneybonen). De oudste blikken zet je op je aanrecht en je verzint daar wat ingrediënten bij om er een lekker maal van te maken. Vervolgens plan je een dag in de week waarop je in íeder geval die kidneybonen opmaakt.

Zo creëer je weer ruimte en overzicht in je voorraadkast. Bovendien is winkelen in je eigen voorraadkast ook nog eens goedkoop.😊

Baal je van het gebrek aan overzicht in je voorraadkast of op andere plekken in je huis, maar zie je geen mogelijkheid om zelf spullen te ordenen? Bel of mail me dan gerust om eens te informeren naar de mogelijkheden om het samen met mij te doen.

Meld je aan voor de inspiratie mails