Nog even volhouden met ál die kabeltjes

Er moet één stekker komen om alle mobieltjes op te kunnen laden, zo was eind september in het nieuws (NRC artikel). De EU denkt aan wetgeving om dat voor elkaar te krijgen.

Ondertussen moeten wij het thuis nog even zien vol te houden met al die kabeltjes. Best een lastige opgave. Bij mijn klanten zie ik dat de één alle oude kabeltjes bewaart en de ander ze juist meteen weggooit. Beide lijken niet ideaal. 😊

Meestal kom ik (te?) veel elektra kabeltjes tegen. Dus niet alleen voor de huidige mobiel, maar ook nog van de tien voorgaande exemplaren. Net als kabeltjes van het fototoestel, oude laptops, videocamera’s, de Wii of andere spelcomputers. Vaak is het apparaat zelf al het huis uit, maar is de oude kabel gebleven.

Baal je van de rommelige kabeltjes overal in je huis? Dan kan je er op een herfstachtige middag een uitzoekklusje van maken. Verzamel de losse kabeltjes en probeer vast te stellen bij welke apparaten ze horen. Als dat is gelukt, schrijf de naam van het toestel dan op een label en plak dat vast aan het kabeltje.

Voor het opbergen van kabeltjes zijn op Pinterest bij ‘kabel organiseren’ leuke voorbeelden te vinden. Bij een klant heb ik ooit twee bakken gemaakt. De eerste bak was voor de kabeltjes waarvan het bijbehorende apparaat nog in huis was. In de tweede bak stopten we de ‘onbekende kabeltjes’. Soms blijkt een kabeltje in bak 2 nog van pas te komen, maar na verloop van tijd komt de inhoud van die bak steeds meer in de buurt van: afvoeren en afleveren in de milieustraat bij de (elektra)container van WeShare.

Voor die enorme berg ongebruikte kabeltjes zou nog eens iets creatiefs gevonden moeten worden. Zou je ermee kunnen macrameeën?

Kom je zelf maar niet toe aan dit soort uitzoekklussen en wil je wél het overzicht thuis in je spullen terugkrijgen: bel of mail me dan om te verkennen wat ik voor je kan betekenen.

 

 

 

Meld je aan voor de inspiratie mails