Houd (van) je sokken

weessokken

Volgens mij is De Sok een wat ondergeschoven kledingstuk. We kopen makkelijker een nieuw paar sokken, dan dat we wat aandacht schenken aan de oude. Zelfs bij mensen die kritisch in hun uitgaven moeten zijn, zie ik het gemak van ‘we kopen wel nieuwe’ als de sokkenlade leeg is. Eerder schreef ik al eens een blog over sokken: Hoeveel sokken heeft een mens nodig? – IKorganiseer. Nu wat andere inspiratie over sokken.

 

Speel sokkenmemory

Ken jij het woord sokkenmemory? Ik speel het geregeld met mijn klanten. Doel is een hele berg ‘weessokken’ proberen in zo kort mogelijke tijd weer samen te brengen tot een paar. Nee, dat bij elkaar zoeken van sokken is niet leuk. Maar ja, je wilt wel sokken aan je voeten – als het koud is tenminste. Met een spelvariant wordt het een beetje leuker. Het is trouwens ook een prima klusje waarmee kinderen (groot of klein) aan het huishouden kunnen bijdragen. Leren ze gelijk dat het fijner is als ze de sokken niet onder het bed, in de sporttas of in een spijkerbroekspijp laten slingeren…

 

Doe aan Kintsugi

Heb je een sok met een gat erin? Denk dan eens aan het ‘ouderwetse’ repareren. In WNL op Zondag van 9 april jl  (na ca. 41 minuten) zegt oprichter van het Repair Café Martine Postma onder andere: ‘Als je eenmaal iets hebt gerepareerd, dan krijg je er een band mee en ga je er voortaan voorzichter mee om.’ Ook wordt Kintsugi uitgelegd. Dat is de Japanse schoonheidsleer waarbij de sporen van herstel bijdragen aan de schoonheid van het voorwerp. Op YouTube vind je voorbeeldfilmpjes over het repareren van sokken. Dat kan in dezelfde kleur als je sok. Of je gaat voor Kintsugi en doet het juist in een andere kleur. 😊

 

Alzheimersokken

Om onderzoek naar de ziekte van Alzheimer te steunen kocht mijn man een tijdje geleden Alzheimer SOCKS: Home – Alzheimer SOCKS. De verschillende sokken symboliseren de verwarring die mensen met alzheimer ervaren. Met deze sokken steun je zichtbaar de strijd tegen alzheimer en maak je de ziekte bespreekbaar. Koop er gerust ook een paar. Daarnaast kan je ook je eigen ‘verwarring’ tonen door twee verschillende weessokken te dragen. Zo steun je de strijd tegen de weggooimaatschappij.

Zoek je structuur in je huishouden?

Kom je er alleen niet uit met al je sokken en andere kleding. Waar berg je het? Hoe houd je overzicht en structuur? Bel of mail me gerust, zodat we kennis kunnen maken.

Meld je aan voor de inspiratie mails