Tassen leegmaken

Tassen ín- maar ook úitpakken

In de afgelopen vakantieweken zullen er heel wat tassen en koffers zijn ingepakt. Met de deadline van het daadwerkelijke vertrek lukt dat ínpakken vaak wel. Maar bij het úitpakken, daar ontbreekt de deadline. Dat is misschien de verklaring voor wat ik geregeld tegenkom: tassen die nog – deels ingepakt – een paar weken in de slaapkamer of hal blijven staan.

Irritant – want ze staan daar in de weg – maar ook vervelend, omdat je op den duur dingen gaat missen. Want de vieze was heb je er dan misschien wel uitgehaald, maar je ongedragen wandelsokken liggen diep op de bodem van die tas en je zoekt je rot als je spontaan op zondagochtend een flinke wandeling wil maken.

Spullen kwijtraken 

Zo heb ik wel meer over verloren spullen gehoord. Zoals het paspoort in een zijvakje van een tas die niet vaak werd gebruikt. Na lang rondslingeren werd die tas door een huisgenoot op zolder gezet, zonder aan dat zijvakje te denken. Toen bij een volgende buitenlandreis het paspoort nodig was …. stress! …. want het paspoort was niet te vinden. Best een duur grapje hoor; een nieuw paspoort moeten aanvragen.

Vieze dingen kom ik ook tegen, vaak in sporttassen die na het sporten worden vergeten. Geplette bruine bananen of beschimmelde mandarijntjes in de tas met schaatsen, die nog onder de kapstok gepropt lag. Een natte handdoek met zwembroek, die na het zwemmen vergeten is en ligt te stinken in de tas. Soms met inmiddels ‘het weer’ erin, dat je er niet uitgewassen krijgt.

Over boodschappentassen niet leegmaken schreef ik eerder al Mag het een tasje minder zijn? – IKorganiseer.

Mijn moraal moge duidelijk zijn. Probeer snel je koffers en tassen leeg te maken én ruim de inhoud gelijk op de goede plek op. Dat scheelt gezoek, onnodige aankopen en vage stinkluchtjes in de gang. 😊

‘En dan afffffrondennnnn’

Probeer een soort mantra (helpende zin of woord) te verzinnen die past bij deze finishing touch, ofwel: bij het afmaken van een taak of actie. Bij mijn klanten spreek ik vaak over ‘afronden’ van taken. In mijn herinnering was er ‘vroegûh’ op tv – of was het toch de radio? – een liedje, act of show waarbij wat theatraal de woorden ‘en dan afffffrondennnnn’ werden uitgesproken. Maar ik kóm er maar niet op wie dat zei of zong. Mocht jij het weten, ik hoor het graag.

Mocht je zelf opruimplannen hebben en kom je er maar niet toe? Bel of mail me gerust om eens over de mogelijkheden van mijn begeleiding te horen.

 

 

Meld je aan voor de inspiratie mails