Wil je je alsjeblieft uitschrijven voor mijn nieuwsbrief?

Haha, nou, dat is natuurlijk niet helemáál wat ik wil, maar het heeft voordelen…

Sinds 2012 verstuurde ik al bijna 100 nieuwsbrieven. Ik noem ze inspiratiemails of blogs. Grappig was laatst dat een nieuwe klant tegen mij zei: ‘Dankzij jouw inspiratiemails heb ik al veel geleerd hoor!’ Daar doe je het voor.

Helaas blijkt dat mijn inspiratiemail bij sommigen in de spambox (ongewenste mail) terechtkomt. Een verklaring is dat we de vele mails die dagelijks binnenstromen, niet allemaal meer openen. Mijn mailprogramma concludeert daarop dat ze tot de categorie spam behoren. Dat is jammer als je de mail eigenlijk wél graag leest en er, net als mijn klant hierboven, inspiratie uithaalt.

Help je met opschonen?
Ik nodig je uit om even met me mee te denken. Zoals je misschien al weet ben ik voorstander van kritisch mailbeleid. Mails versturen en opslaan kost namelijk bérgen energie; daar zijn maar weinig mensen zich van bewust. Zie mijn blog hierover. Ontvang je veel nieuwsbrieven die je toch niet leest? Doe dan jezelf en de wereld een groot plezier en schrijf je uit. Mijn zegen heb je, ook als het om mijn inspiratiemails gaat. Jammer natuurlijk, maar het heeft ook een positief effect: mijn mailprogramma houdt van opschonen en werkt dan beter.

Een handige manier om je af te melden voor nieuwsbrieven is door in je inbox en spambox het zoekwoord ‘uitschrijven’ of ‘unsubscribe’ in te typen. Sinds een aantal jaren is het verplicht dat nieuwsbrieven zo’n opzegmogelijkheid hebben. Via het zoekwoord vind je al je nieuwsbrieven die je nog niet hebt weggegooid en kun je ermee aan de slag.

Waardeer je mijn inspiratie?
Natuurlijk hoop ik dat je mijn inspiratiemail wél wilt blijven ontvangen. 😊 Komen die mails terecht in je spam, dan is het handig om mijn mail aan te merken als betrouwbaar. Lees hier hoe je dat doet. Dan krijg je die mails voortaan goed in je inbox.

Heb je suggesties voor me?
Nu we het toch over inspiratie hebben …. Heb jij een vraag of een idee voor een volgende inspiratiemail van mij: geef die gerust door. Misschien kan ik er wat mee!

 

 

Meld je aan voor de inspiratie mails